Az Adria új csodája!

Egy új vízió születik
Horvátországban!

Egy lenyűgöző történeti örökségű, egyedülálló szálloda, amely ötvözi a múlt romantikáját a modern kor kényelmével.

Legyél hoteltulajdonos az Adrián!

A hotel ma

A 61 szobás Adria Pearl 4*+ konferencia és wellness szálloda Novi Vinodolski településen, a régi és az új kikötő között félúton, egy gyönyörű feketefenyős őspark ölelésében található, a tengerparton.

A régió egyedülálló földrajzi elhelyezkedéssel és természeti sokféleséggel rendelkezik, ahol szigetek, tengerpartok és hatalmas hegyek váltogatják egymást, ez az a hely ahol a sípályák láthatóak a tengerről.

A pezsgő város a Kvarner-öböl legszebb részén fekszik, ahol az utóbbi években két színvonalas hajó kikötő is épült több száz hajó befogadására, közel Rijekához és Opatijához.

A hotel múltja

Az épület vitathatatlan sikerét a rejtélyes elemei, izgalmas Jugendstil homlokzata adja. Az építész az 1800-as évek második felében tervezte meg, akkor amikor Ferenc József osztrák magyar uralkodó rendszeres látogatója volt a közeli Abbáziának. Az arisztokrata arculatot a helyi elit is mintaként fogadta el, és már a kezdetektől hotel funkcióra tervezték, majd nyitották meg 28 szobával 1905-ben.

Az épület végig szállodaként működött, a mediterrán kertjével, a támfalak és utak patinájával, az előtte fekvő ősfás parkkal, mely ezt a bájos szállodát kiváltságos hellyé emelte.

Legyél hoteltulajdonos az Adrián!

A hotel története

2013-ban az új magyar tulajdonosok az épület felújítása és bővítése mellett döntött, és engedett az építészek szakmai követelményének, elfogadva azt, hogy ezt az egyedi stílusú épületet kizárólag a mai kor modern változatával szabad bővíteni, minden más 
csak utánzása lenne a múltnak.

Az épületet a híres Boris Fiolic vezette BF Studio munkatársai tervezték (bifstudio.com), akik Horvátországban számos nívódíjjal és az építész szakma rangos elismeréseivel rendelkeznek.

Nekik köszönhetően sikerült tökéletes kontrasztba állítani a jelent és 
a múltat, modern szárnyait úgy tervezték, hogy esztétikusan szembe állítsák a meglévő történelmi épület klasszikus jellegével, kiemelve annak egyedi értékét, a belső tér pedig egyszerre tükrözi az örökérvényű vízparti miliőt és egyben választ ad a mai kor igényeire.

A kilátás minden szobából egyedülálló, egyszerre gyönyörködhetünk 
a tengerben és lenyűgöző tájban.

A célunk

A cél az, hogy egy egész évben jól működő 4*+ konferencia és wellness szálloda központtá váljon az épületegyüttes, ami a nyári főszezonon kívül is a turisták, kikapcsolódni vágyók csendes, elmenekülésre, pihenésre szolgáló célpontja legyen.

De nem feledkezünk meg a cégekről sem, akiknek rendezvényeihez egy modern technikával felszerelt konferenciaterem kerül kiépítésre, és a wellness részlegről sem, melynek kültéri és beltéri medencéi-szolgáltatásai időjárástól függetlenül használhatóak lesznek 
egész éven át.

Hogy miért hiszünk a téli hónapokban? Már száz évvel ezelőtt is itt telelt a császár és udvara, köszönhetően a kellemes klímának és a csodás táj kombinációjának.

Szeretnéd bejárni hotelünket?